Contactformulier Viva Vitaal

Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Preventie is Alles

Voorkomen is beter dan genezen

We zijn het er allemaal over eens dat voorkomen beter is dan genezen. Helaas hebben we niet altijd invloed op het ontstaan én de duur van verzuim. Tóch zijn er situaties waarin we een groter verschil kunnen maken dan dat we vaak denken. VivaVitaal zet vol in op Preventie. We geloven namelijk dat niemand écht oprecht kiest om langdurig ziek te zijn. Hoe fijn is het dan wanneer je als organisatie jouw werknemer tegemoet kan treden zodat jullie samen kunnen kijken naar de beste en meest duurzame oplossing.

Duurzaam Inzetbaarheidsgesprek

Veel Ziekteverzuim is onnodig. In 70% van de gevallen is er naast een medische component ook een onderliggend probleem wat het verzuim en de duur ervan in stand houdt. Door in een zeer vroeg stadium het ‘gesprek’ aan te gaan kan je dit probleem boven tafel krijgen en gezamenlijk tot een passende oplossing komen.

Belangrijke onderliggende factoren van ziekteverzuim zijn o.a.:

  • Een verstoorde arbeidsrelatie

  • Pesten op het werk

  • Een loopbaanvraagstuk

  • Financiële problemen

  • Mantelzorg

Het is belangrijk om een ‘veilige omgeving’ te creëren zodat er een open gesprek gevoerd kan worden. Door verschillende omstandigheden kan het zijn dat het onderlinge vertrouwen geschaad is wat een open gesprek bemoeilijkt. Dan kan het zinvol zijn om een ‘derde, onafhankelijke’ in te vliegen om dit gesprek met werknemer te voeren. VivaVitaal heeft veel ervaring in het voeren van Duurzaam Inzetbaarheidsgesprekken en weet daardoor goed tot ‘de kern’ door te dringen. Hierdoor krijgen zowel werknemer als werkgever nieuw perspectief waardoor ze weer verder kunnen. Een lange verzuimperiode met alle gevolgen van dien, wordt hiermee veelal voorkomen.

Onderzoek (thuis)werkplek

Veel mensen zijn thuis gaan werken sinds maart 2020. De thuiswerkplek voldoet in de meeste gevallen ergonomisch gezien niet aan de werkplek op kantoor. Ook zijn de omstandigheden waaronder men thuiswerkt niet altijd ideaal. Dit heeft invloed op de productiviteit en het welbevinden van je werknemer en na verloop van tijd ligt ziekteverzuim op de loer. Met een gecertificeerde deskundige brengt VivaVitaal de thuiswerkplek in kaart en doet aanbevelingen zodat er weer duurzaam gewerkt kan worden. Naast het op juiste wijze afstellen van de werkplek krijgen werknemers ook lichaamsgerichte oefeningen waardoor ze hun houding kunnen verbeteren en fysiek sterker worden.

We informeren je graag over de mogelijkheden. 

Contactinformatie

VivaVitaal Verzuim & Preventie B.V.

Dr. van Deenweg 162

8025 BM Zwolle

085 - 00 74 600

[email protected]

KVK: 83212760